Room2
Room3_cut
Kuggom_rooms

Inkvartering

​Traditionscentrum Kuggom erbjuder stämningsfulla inkvarteringsutrymmen i den före detta folkhögskolans internat. Kom och erfar gammaldags internatsstämning ute i landsbygdens rofyllda omgivning! Vi erbjuder i första hand inkvartering för grupper.​

Inkvartering Pojkis

I huvudbyggnadens andra våning finns centrets ena övernattningsutrymme. Det kallas för Pojkis och där finns sängplatser för sammanlagt ca. 30 övernattare. Rummen är i huvudsak 2 personers rum, men det finns även några 3 personers, ett 5 personers och ett enkelrum. Till rummet fås vid behov en extra bädd eller babysäng. Inkvarteringens toalett- och duschutrymmen finns i korridoren. I samband med inkvarteringen finns ett vardagsrum samt ett litet kök med tillbehör. Frukost kan beställas i samband med bokningen för grupper med minst 10 personer. Inkvarteringen är i bruk året om. Djur ej tillåtna i inkvarteringen.

Inkvarteringen kallas för Pojkis och kommer från att pojkarna inkvarterades på internatet under folkhögskoltiden. 

Inkvartering Flickis

Centrets andra inkvarteringsutrymme, Flickis, hittas på området i en separat tvåvåningsbyggnad. Den inrymmer sängplatser för ca. 26 övernattare. Rummen är 2 personers rum. Extra bädd eller babysäng fås vid behov till rummet.Inkvarteringens toalett- och duschutrymmen finns i korridoren. I samband med inkvarteringen finns ett vardagsrum samt ett litet kök med tillbehör. I byggnaden finns även en liten familjebostad var det finns två rum, en kokvrå samt en egen toalett.​

Frukost kan beställas i samband med bokning för grupper med minst 12 personer. Inkvarteringen är i bruk året om. Djur tillåtna i inkvarteringen enligt överenskommelse mot skild ersättning. Detta är bra att observera, ifall allergier förekommer. Centrets andra internat lämpar sig i så fall bättre.  

Inkvarteringsbyggnaden kallas för Flickis och kommer från att flickorna inkvarterades på internatet sedan 1950-talet då byggnaden stod klar.

 —