Kungsvägen
SKog_cut

Kuninkaantie ry

Kuninkaantie ry perustettiin v. 2016 Suomen ensimmäisen virallisen matkailutien, Suomen toiseksi vanhimman tien jatkuvuuden turvaamiseksi. 

Kuninkaantie, tuo vanha tie, joka tunnetaan myös Suurena Rantatienä, joka yhdisti Pohjolan ja Venäjän, tienä, jota pitkin kulkivat sotilaat, kuriirit, posti ja talonpojat ja joka on vuosisatojen saatossa nähnyt paljon.  Matkailijoiden sukupolvet ovat vaihtuneet ja vaatetus uudistunut, sapelit pudonneet ja posti sähköistynyt. Tien historia, perinteet ja ja menneisyys eivät kuitenkaan muutu, vaan välittävät kuvaa nykymatkailijalle. Siksi Kuninkaantie on tänäkin päivänä merkityksellinen reitti ja ansaitsee paikkansa merkittävien teiden joukossa. 

Kuninkaantie kulki linnasta linnaan, kirkolta kirkolle ja postitalosta postitaloon. Turun linnan ja Viipurin linnan välisestä tiestä tuli eräs pohjoisen merkittävimmistä reiteistä vuosisatojen varrella. Tie oli turvallinen, hyvin hoidettu eivätkä ryövärit vaivanneet kuten eteläisemmillä reiteillä Baltiassa. Edelleen koko Suomen historia näkyy reitin linnoissa, linnoituksissa, kartanoissa, maamerkeissä ja kirkoissa. 

lue lisää